Muis 88 is op verzoek van Reismeermin. Ze zag de samen één muizen en dacht, die vind ik leuk om te geven aan mijn ouders als ze 40 jaar getrouwd zijn. ‘Is het dan ook wat om ze een beetje persoonlijk te maken?’, vroeg ik en zo geschiedde. Pap was ooit binnenvaartschipper en mam een verpleegster. Dus het ging misschien wel zo:

Er was eens een stoere binnenvaartschipper. Op een dag voer hij langs een ziekenhuis, alwaar een prachtig zustertje net een patiënt stond uit te wuiven. De schipper was als aan de grond genageld, gelukkig moest hij rechtuit, want ook het roer bevroor in de handen van zijn verliefde lijf. Hij bedacht zich geen moment en verordonneerde zijn knecht koers te houden, sprintte naar het gangboord en wierp zijn anker richting zijn prinses in het witte uniform. Hij haalde haar binnen en uhh.. ze leefden nog lang en gelukkig… nu al 40 jaar!

Romantisch hè. Maar waarom Min ze nou Jut en Jul Muis heeft genoemd….   Oja en het anker heeft Muisman gemaakt, poepie niet? En oja nummer twee: NIET bij min iets over de muizen zeggen, want het moet een verrassing blijven voor de jubileummers en die lezen mee op haar blog 🙂

Advertenties